Zucht, geen speelafspraak, maar wél een verdrietige dochter. Wat kan je doen?

Wat zijn ze soms hard voor elkaar. Recht voor z’n raap of juist stiekem achter elkaars rug om…. zij wel en jij niet. Vandaag niet. Misschien morgen…
Negatieve ervaringen zorgen ervoor dat je dochter stopt. Stopt met proberen. de drempel wordt te hoog. Sociale faalangst laat je dochter vaak alleen staan.
.
Was ze maar wat assertiever. Stond ze maar stevig in haar schoenen, dan zou het allemaal net wat makkelijker zijn. Positieve ervaringen heeft ze nodig. Maar hoe doe je die op als je nergens mee mag doen of steeds te laat bent….
Het begint met geloven in jezelf. Vertrouwen op je eigen kwaliteiten. Klinkt zoetsappig en mooi. Maar toch zit daar de kern. Wanneer jouw dochter van zichzelf denkt dat zij de moeite niet waard is om mee te spelen, dan voelt ze dat, dan straalt ze dat uit.
.
Dat keer je niet zomaar om. Dat vraagt tijd en veel positieve aandacht. Van jou als ouder, van de juf of meester, van het gezin, alle supporters groot en klein, van de klasgenootjes die wél willen afspreken…. Ervaringen op doen. In kleine stapjes. Oefenen. Voelen. Waar voel ik de spanning en erkennen dat het spannend is. Dat het spannend mag zijn.
.
In mijn e-book heb ik 5 oefeningen opgenomen die jij samen met je dochter kunt doen. Het zijn oefeningen die inzicht geven in haar zelfbeeld, haar zelfkennis en alles wat ze kan en is. Namelijk een fantastische dochter ❤
.
Lees de informatie die bij de oefeningen staat en kies daarna een oefening uit waar jij je goed bij voelt. Ga niet meteen de moeilijkste doen, dat komt later vanzelf.
.
Wil jij meer weten over faalangst bij prepuber meiden en wil jij weten hoe jij je dochter hierin nog meer kunt ondersteunen meld je dan aan voor de gratis online lezing op maandag 25 oktober a.s. om 20.30 uur.
.
Het e-book kan je via deze link downloaden:
.
Heel veel plezier met de oefeningen. Tof als je laat weten hoe jullie de opdrachten vonden.

Laat jij je dochter zien en voelen dat ze het waard is?