Gek word je ervan! Al die stress om school, je begrijpt er niets van.
Je hebt zo’n leuke sociale en slimme dochter en tóch gaat ze vaak met buikpijn naar school. Al jouw goedbedoelde adviezen voor die paniek bij toetsen helpen niet (voldoende) en je blijft haar maar ‘ziek’ naar school sturen omdat je anders bang bent dat ze nog meer mist… Ja, je dochter ervaart elke dag meer stress… en jij maakt je elke dag meer zorgen.
Je vraagt jezelf regelmatig af hoe het kan dat ze zich zo gestrest en ongelukkig voelt. En wat doe jij dan verkeerd dat het niet minder wordt? Dat ze inmiddels steeds moeizamer meekomt op school verbaast je niets. Jij snapt namelijk dondersgoed dat een mens, kind of volwassene, minder goed presteert wanneer er sprake is van (langdurige) stress.
Jouw onuitputtelijke bron met tips en adviezen blijkt… uitgeput. En dat maakt je moedeloos. Want, je wilt niets liever dan een ontspannen dochter in huis. Een lachende dochter die (speel) afspraken maakt, die ‘normaal’ kan vertellen dat ze iets niet wil of dat ze het ergens niet mee eens is zonder meteen in woede of tranen uit te barsten. Ja, dat zou fijn zijn!
Mijn wens voor jullie.
Wat zou het dan ook fijn zijn als je dochter zich meer kan ontspannen. Dat ze handreikingen krijgt om met spannende toetsmomenten, veranderingen of teleurstellingen om te gaan. Dat ze daar niet meteen buikpijn van krijgt, ‘s avonds niet nog ligt te piekeren of nog harder haar best gaat doen om het allemaal goed te doen.
Want, wanneer je dochter beter in haar vel zit, zal ze minder negatief denken over zichzelf, beter voor zichzelf zorgen en eerder geneigd zijn nieuwe dingen te proberen, dat weet jij ook. Hoe fijn zou dat zijn? Voor haar, maar ook voor jou als moeder, voor jullie als ouders, het gezin!? De dag ontspannen kunnen beginnen zonder de zorgen of ze met buikpijn naar school gaat of dat ze compleet over haar toeren uit school komt omdat er van alles en nog wat gebeurd is….
Ik kan jullie dochter én jullie als ouders hierbij helpen…..
Coach voor grote en kleine meiden.
Zoals je weet ben ik Meidencoach, voor grote en kleine meiden. Ik werk dus met jullie dochter én met jou als moeder* samen. Zodat jullie een onverslaanbaar team gaan vormen en het zelfvertrouwen van jouw dochter met de dag gaat groeien. Elke sessie in het Goedgemutst-coachtraject besteedt aandacht aan vijf essentiële onderwerpen: ontspanning, gedachtenkracht, kwaliteiten, sociale vaardigheden en emoties (h)erkennen. Het traject bestaat uit totaal 8 sessies, inclusief een intake en evaluatiegesprek.
Maar het begint bij het begin: jij zet de eerste stap.
Het begint met een gratis telefonische kennismaking (30 minuten). Deze plan jij hier in. Tijdens deze korte kennismaking vertellen jullie mij jullie zorgen, en ik luister. Daarna vertel ik jullie wat ik voor jullie dochter kan betekenen. Gaan jullie akkoord mijn voorstel dan plannen we de eerste 4 sessies in. Alle sessies, of het nu een intake, een kindsessie, een moeder-dochtersessie, een moeder* sessie of een eindevaluatie is, duren 60 minuten. De kosten zijn voor alle sessies gelijk, namelijk € 80 euro incl. btw per sessie.
Wat wordt er besproken bij de intake en de sessies?
De eerste sessie is het intakegesprek. Dit gesprek is met beide ouders en we bespreken de door jullie vooraf ingevulde intakelijst om jullie ontwikkelwens zo helder mogelijk te krijgen. Deze wens staat in het hele traject centraal, en natuurlijk gaan we voor een zo positief mogelijke verandering.
De eerdergenoemde vijf elementen geven structuur en ingangen om mee aan het werk te gaan. Uit ervaring weet ik dat meiden die zich onzeker voelen over hun schoolprestaties baat hebben bij gerichte ontspanningsoefeningen en het regelmatig herhalen en ervaren van eigen kwaliteiten. Als zij bovendien inzicht krijgt in hoe gedachten werken en hoe deze te beïnvloeden zijn, zorgt dat voor rust, acceptatie en moed om (nu nog) spannende dingen toch te doen. En het oefenen van wat nog een uitdaging is zal prettiger gaan als ze beter begrijpt wat er gebeurt, waarom ze reageert zoals ze reageert. Heeft je dochter eenmaal ervaren dat ze zich ook ‘goed’ kan voelen bij die spannende acties, dan zijn de eerste stappen in het veranderingsproces snel gemaakt.
Oké en dan nu even over jou moeder.
Het hele traject begint met jou. Na ons kennismakingsgesprek en de intake ben jij als eerste aan de beurt om bij mij een sessie te volgen, nog voordat je dochter bij mij begint. Waarom ik hier voor kies? Uit ervaring weet ik dat de ontwikkeling van jullie dochter vele malen sneller zal gaan (en duurzamer zal blijken) als jij en/of je partner en ik de situatie en hulpvraag aan het begin van ons traject onderzoeken in een opvoedopstelling.
In zo’n opstelling leggen we razendsnel bloot welke vraag er onder de hulpvraag verscholen ligt, wat jullie dochter van jou/jullie nodig heeft en wat jij/jullie zelf nodig hebben om jullie dochter te steunen in haar veranderproces. En zo kunnen we ook beter bepalen wat de beste vorm van samenwerking is: coaching van jullie dochter, coaching van jou en/of je partner, of een combinatie hiervan.
Want hoe je het ook wendt of keert, je dochter kijkt en luistert veel beter naar jou, dan je denkt…. Wellicht ben jij ook onzeker over je eigen prestaties, je eigen kennis of lijf. Misschien ben jij ook niet de liefste voor jezelf, maar wel voor je gezin, vriendinnen en collega’s. Ook jij bent waarschijnlijk één van die vele moeders (of vaders) die het allemaal heel goed wil doen en van tijd tot tijd een slavendrijver is voor zichzelf.
Ik help je ontdekken welke valkuilen en kwaliteiten er zitten in jullie relatie én wat jullie zelf kunnen doen zodat jullie dochter zich snel zekerder voelt, toets momenten als minder beangstigend ervaart en meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld ontwikkelt.
Vriendelijk en prettig contact. Fijn om uitleg en verheldering te krijgen op het gedrag van mijn dochter. Nu snap ik waar het vandaan komt en wat ik er zélf aan kan doen.
Waar vindt de coaching plaats?
De Goedgemutst-coachsessies vinden plaats in mijn praktijk aan huis. Ik werk zoveel mogelijk onder schooltijd met de ouder(s) en daar omheen met de dochters. De praktijk is gesloten op dinsdag en woensdag en in het weekend. De sessies duren 60 minuten, waar jij als ouder de laatste 5 minuten erbij mag komen zitten. Zo kan je dochter zelf vertellen waar ze aan ‘gewerkt’ heeft, hoe zij zich erbij voelt en wellicht wat ze heeft gemaakt. Alles wat zij maakt krijgt je dochter mee naar huis. Deze dienen als visuele geheugensteuntjes tijdens het traject. In de laatste evaluatiesessie met beide ouders (hier is jullie dochter niet bij aanwezig) wordt er besproken of de coaching voldoende is gebleken of dat we het traject iets moeten verlengen (meestal wordt dit tussentijds al duidelijk). Dit gesprek is net als het intakegesprek online.